کد خبر: ۲۰۶۶۴
۱۱:۱۴ - ۱۳۹۴/۸/۲۶

اختلاف 83 درصدی در واگذاری ها و فروش 3 هزارسهم از 38 هزار میلیارد تومان
توسط دو مسئول اعلام شد:

اختلاف 83 درصدی در واگذاری ها و فروش 3 هزارسهم از 38 هزار میلیارد تومان

نایب رئیس اتاق بازرگانی میزان واگذاری به بخش خصوصی را حداکثر 5 درصد اعلام کرد اما رئیس سازمان خصوصی سازی به واگذاری 87 درصدی تاکید کرد و گفت: سال گذشته فقط 3 هزار سهم از 38 هزار میلیارد تومان فروخته شد.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، پدرام سلطانی در جریان مناظره با رئیس سازمان خصوصی سازی در شبکه خبر گفت: در واگذاری بنگاه ها به بخش شبه دولتی مقاومتی نیست اما در واگذاری به بخش خصوصی واقعی مقاومت وجود دارد.

وی با بیان اینکه خصوصی سازی از ابتدا به درستی بنیان گذاشته نشده است تاکید کرد: اعداد و ارقام نشان می دهد خصوصی سازی شکست خورده و بخش خصوصی از آن ناامید شده زیرا خصوصی سازی واقعی انجام نشده و به اهدافی از جمله افزایش بهره وری و شفاف سازی نرسیدیم.

سلطانی با اشاره به اینکه نباید از بیان صریح مشکلات ناکامی خصوصی سازی طفره رفت گفت: بحث اول این است که نگاه به خصوصی سازی، درآمدی بوده و همه دستگاه های دولتی، حساس به درآمد هستند . این موضوع کار را مختل کرده زیرا آنها ورود می کنند.

وی با بیان اینکه بین بخش خصوصی و دولتی، بخش خصوصی، خودی محسوب نمی شود، افزود: اصولاً نگاه به حضور بخش خصوصی در اندازه های واقعی در اقتصاد کشور، نگاه نادرست و ناباورانه است. آمارهای اعلام شده در مورد درصد خصوصی سازی با احتساب واگذاری های خرد است و گرنه 5 درصد هم خصوصی سازی نشده است.

این مقام مسئول گفت: پیشنهاد بخش خصوصی این است که تجربیات کشورهایی مانند آلمان در زمینه خصوصی سازی را در نظر بگیرند که هیئتی را تعیین کردند و واگذاری ها را به اهلش سپردند حتی بدون دریافت پول. اما ما هم باید هیئتی را تشکیل دهیم که مورد تایید هر سه قوه باشد و این هیئت واحدهای دولتی را به بخش خصوصی واقعی واگذار کند نه به بخش خصولتی و گر نه انجام این امر در قالب یک وزارتخانه جواب نمی دهد.باید روش خصوصی سازی عوض شود زیرا از نظر بخش خصوصی روش فعلی خصوصی سازی شکست خورده است.

سلطانی تاکید کرد: میزان واگذاری به بخش خصوصی حداکثر 5 درصد و بقیه آن واگذاری خرد در بورس است که ارزشی ندارد. زیرا باید مدیریت بنگاه واگذار شود. دولت می تواند ابتدا مدیریت بنگاه را خصوصی سازی کند سپس واگذاری کامل را انجام دهد. معنای اهلیت، اعمال مدیریت صحیح است و دولت باید بخش خصوصی را امتحان کند. واگذاری آلومینیوم المهدی که ماه هاست مبلغ را پرداخته اما به محض واگذاری به بخش خصوصی ، اعتراضات فراوانی شد به همین علت بخش خصوصی جرأت ندارد وارد شود. بنابراین باید در این زمینه آسیب شناسی صحیح انجام گردد.

وی گفت: موتور محرکه اشتغال در هر کشوری بنگاه های کوچک است و نباید سیاست های اشتغال زایی را فقط در بنگاه های بزرگ ببینیم و اشتغال بیشتر در بنگاه های کوچک رخ خواهد داد.

دفاع رئیس سازمان خصوصی سازی

میرعلی اشرف پوری حسینی رئیس سازمان خصوصی سازی هم در واکنش به این اظهارات گفت: مقاومت مدیران دولتی در برابر خصوصی سازی، طبیعی و این به عنوان یک آسیب همیشه مطرح بوده و مطلب جدیدی نیست. اما برخی اوقات این مخالفت ها از حد فراتر می رود و تلاش می کنند سازمان خصوصی سازی موفق نشود.

وی ادامه داد: برخی از اعضای قوه مقننه هم در برخی موارد نه تنها از خصوصی سازی دفاع نمی کنند بلکه در برابر آن مقاومت می کنند.

وی با اشاره به اینکه سیاست های اصل 44 سیاستی نیست که تصادفی و بدون مطالعه انجام شده باشد گفت: اجرای این اصل و کوچک شدن تصدی گری های دولت، از جمله راه های درمان اقتصاد است ضمن اینکه اجرای اقتصاد مقاومتی اثرش از اصل 44 بیشتر است.

این مقام مسئول افزود: در پنج سال اول از سال 80 تا سال 85 خصوصی سازی به جهت اینکه در صدر اصل 44 عبارتی نوشته بود که اجازه واگذاری شرکت های بزرگ را نداشت این شرکت ها خصوصی سازی نمی شد اما با ابلاغ سیاست های اصل 44 ، دولت مجاز شد که شرکت های بزرگ را هم واگذار کند.

پوری حسینی اضافه کرد: از سال 85 تا سال 92 خصوصی سازی پیشرفت چندانی نداشت اما واگذاری صورت پذیرفت و سهام 150 شرکت دولتی را فروختیم. در دولت یازدهم هم با همراهی مجلس که رد دیون را ممنوع کرد و سهام عدالت هم ساماندهی شد در سال جاری 100 درصد و در سال گذشته 87 درصد واگذاری ها به بخش خصوصی واقعی است. در حالی که در گذشته حدود 17 درصد واگذاری ها به بخش خصوصی، واقعی بود.

رئیس سازمان خصوصی سازی گفت: اینکه در زمینه خصوصی سازی از روش آلمان در ایران استفاده کنیم اراده فوق العاده ای لازم دارد. در خصوصی سازی دیوار بلند دیگری به جز مقاومت مدیران داریم که بعضاً ساختار بنگاه های ما از پایه ویران است.

پوری حسینی ادامه داد: تا زمانی که قیمت برق را رقابتی نکردیم امکان خصوصی سازی را در وزارت نیرو برای تولید و توزیع برق نخواهیم داشت و در حوزه گاز هم که به شدت یارانه ای است دچار این مشکل هستیم و باید قیمت گاز هم واقعی شود.بخشی از شرکت هایی را که نمی توانیم واگذار کنیم علتش این است که ساختار آن اصلاح و قیمت ها واقعی نشده است.امیدواریم روش خصوصی سازی فعلی آسیب شناسی شود تا موفقیت ها در این زمینه بیشتر گردد.

وی گفت: در طول این 14 سال حدود 550 شرکت واگذار شد اما هدف، دو برابر آن بود. شرکت های توزیع برق و گاز با توجه به دلایل فوق بنا به اضطرار خصوصی سازی نشدند. روش هایی وجود دارد که با هزینه کمتر و سریعتر خصوصی سازی کنیم. سال گذشته سازمان خصوصی سازی 38 هزار میلیارد تومان سهم عرضه کرد اما توانست فقط 3 هزار سهم را بفروشد.

وی آماده نبودن واحدها و قیمت پایه بالا را از جمله علل فروش نرفتن بنگاه ها دانست.

انتهای پیام

 


برای دریافت مهمترین اخبار عضو کانال بورس پرس در تلگرام شوید.
ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *
عدد روبرو را تایپ نمایید


آخرین اخبار
پربیننده ترین
طراحی سایت خبری و هاست توسط ایرسا هاستینگ