کد خبر: ۴۴۶۴۵
۱۵:۴۷ - ۱۳۹۵/۱۲/۲

بلاتکلیفی 11 ماهه حق انتفاع سنگ آهن و عدم سود مناسب شرکت ها
در نامه پورابراهمیی به جهانگیری اعلام شد:

بلاتکلیفی 11 ماهه حق انتفاع سنگ آهن و عدم سود مناسب شرکت ها

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در نامه ای به معاون اول رئیس جمهور اعلام کرد پس از گذشت۱۱ماه حق انتفاع سنگ آهن بلاتکلیف مانده و شرکت های تولیدکننده سنگ آهن نتوانسته اند گزارش خوبی از پیش بینی سال آینده به سهامداران ارائه دهند.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، محمدرضا پورابراهیمی در نامه ای خطاب به اسحاق جهانگیری خواهان تعیین تکلیف حق انتفاع معادن سنگ آهن طبق لایحه بودجه ۹۵ شد.

وی در این نامه تاکید کرد: طبق تبصره ۷ لایحه بودجه سال ۹۵، ضرایب حق انتفاع معادن باید توسط شورای اقتصاد تعیین تکلیف شود که به رغم گذشت ۱۱ ماه از سال هنوز این رخداد عملی نشده است.

لازم است شورای اقتصاد با برگزاری جلسه ای، هرچه سریعتر تکلیف ضرایب حق انتفاع معادن را قبل از پایان سال جاری مشخص کرده و از صنعت مهم و استراتژیک سنگ آهن حمایت کند.

بر این اساس، در تبصره لایحه بودجه سال ۹۵ جهت حق انتفاع ضرایبی آورده شده که مجلس برای کمک هر چه بیشتر به واحدهای معدنی مشمول در شرایط رکود فعلی، سقف آن را برای ماده خام قبول و تصمیم گیری نهایی را به شورای اقتصاد محول کرده است. این تبصره از لایحه تصریح می کند برای هر مرحله تولید، در موضوع حق انتفاع تخفیفی به میزان ۵ درصد از ضریب مرحله قبلی می تواند اعمال شود.

در لایحه بودجه سال ۹۵ حق انتفاع بهره برداران معادن که تنها سنگ خام استخراج می کنند، معادل ۲۵ درصد فروش در نظر گرفته شده و هرچه شرکت بهره بردار به سمت تولید کنسانتره، گندله و محصول نهایی حرکت کند، حق انتفاع آن تا ۱۸ درصد کاهش پیدا خواهد کرد اما این ضرایب باید توسط شورای اقتصاد تعیین تکلیف شود که به دلیل برخی مداخله های سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران برای واریز حق انتفاع به حساب خود و عدم ورود شورای اقتصاد به این مقوله، پس از گذشت ۱۱ ماه از سال همچنان این موضوع با اهمیت بلاتکلیف مانده است!

در سال های گذشته گرفتن پروانه بهره برداری از معادن گل گهر و چادرملو که طبق امیدنامه واگذاری سهام این شرکت ها در بورس در مالکیت آن ها قرار داشت، در کنار تعیین حق انتفاع سنگین و مداخله ایمیدرو در قیمت گذاری به رغم فاصله معنادار ۵۰ درصدی قیمت فروش داخلی نسبت به صادراتی و نهایتا تعیین عوارض صادراتی به بلاتکلیف ماندن بیش از ۹ هزار میلیارد تومان طرح توسعه در شرکت های سنگ آهن گل گهر، چادرملو و گهر زمین منتج شده و اعتراضات مکرر سهامداران صنعت سنگ آهن به دلیل زیان سنگین در بورس را سبب شده است.

هفته گذشته هم فولاد مبارکه پیش بینی سود سال ۹۶ خود را با ۵۳ درصد رشد نسبت به سال ۹۵ به بازار سهام مخابره کرد چراکه با قیمت گذاری دولتی، گندله سنگ آهن بیش از ۵۰ درصد ارزان تر از قیمت ۱۱۰ دلاری در چین به این شرکت فروخته می شود.

شرکت های تولیدکننده سنگ آهن برای سال ۹۶ به دلیل مشکلات موجود از جمله قیمت گذاری دولتی، پرداخت حق انتفاع سنگین و عوارض صادراتی موفق نشده اند گزارش های خوبی را به سهامداران خود ارائه دهند.

انتهای پیام


برای دریافت مهمترین اخبار عضو کانال بورس پرس در تلگرام شوید.
ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *
عدد روبرو را تایپ نمایید


آخرین اخبار
پربیننده ترین
طراحی سایت خبری و هاست توسط ایرسا هاستینگ