کد خبر: ۵۷۶۳۹
۰:۱ - ۱۳۹۶/۵/۳۰

تحلیل مدیر بزرگترین شرکت بورس از انتخاب شریعتمداری/ برنامه تا ۱۴۰۴

تحلیل مدیر بزرگترین شرکت بورس از انتخاب شریعتمداری/ برنامه تا ۱۴۰۴

مدیرعامل مدیرعامل بزرگترین شرکت بورس یعنی فولاد مبارکه با تحلیلی از اثر انتخاب وزیر صنعت ، عملکرد ۴ سال گذشته و راهبرد افق ۱۴۰۴ را اعلام کرد.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، بهرام سبحانی در جمع خبرنگاران با حمایت از برنامه های محمد شریعتمداری گزینه دولت دوازدهم برای تصدی وزارت صنعت اظهار داشت: وی برنامه های امیدوارکننده ای در بخش صنعت ارائه داده که توجه ویژه به بخش معدن و صنایع معدنی را بیش از پیش آشکار ساخته است.

وی با بیان اینکه در دولت دوازدهم به سرمایه گذاری خارجی و داخلی در بخش صنعت توجه ویژه ای خواهد شد افزود: شریعتمداری در دولت یازدهم به عنوان معاون اجرایی منشأ خیر بود و سابقه درخشانی نیز در سال های ۷۶ تا ۸۴ به عنوان وزیر بازرگانی و نماینده ایران در الحاق به سازمان تجارت جهانی دارد، همچنین اشراف کامل وی به بخش تجارت و وقوف کافی و وافی به اوضاع داخل و بین المللی، در این برهه زمانی مثمرثمر است.

این مقام مسئول ادامه داد: دست اندرکاران صنعت معدن و صنایع معدنی از رویکرد دولت دوازدهم استقبال می کنند و همکاری های لازم را در قالب شرکت ها، نهادهای مدنی و قانونی انجام خواهند داد تا دست در دست هم این مسیر هموار و برنامه ها با موفقیت پیاده سازی شود.

سبحانی گفت: برنامۀ دولت در بخش تولید و صنعت، ورود 20 بخش خصوصی به عرصه و منفک شدن تصدی گری و بنگاهداری از دولت و حرکت به سمت سیاست گذاری است. بخش خصوصی، سرمایه گذارها، تولیدکننده ها و صنعتگرها باید بیشتر فعال شوند و از وزیر صنعت هم این انتظار است که بستر مناسب را با تسهیل قوانین و پشتیبانی و حمایت لازم فراهم کند.

مدیرعامل فولادمبارکه با اشاره به اینکه شرایط سرمایه گذاری و تسهیل در اخذ وثائق و تضامین هم برای تشویق سرمایه گذار از اهمیت ویژه ای برخوردار است، افزود: نبود هماهنگی زنجیرۀ فولاد، از سنگ آهن تا محصول نهایی و بعضی از ظرفیت هایی که به دلیل مکان یابی نادرست یا فناوری نامطلوب اقتصادی نیست، موجب عدم بهره برداری از سرمایه گذاری ها می شود. برنامۀ تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در سند چشم انداز و در افق ۱۴۰۴، پیش بینی شده و شواهد موجود نشان می دهد که در حال حرکت به سمت این هدف هستیم.

سبحانی با بیان اینکه ایجاد ظرفیت و بهره برداری باهم تفاوت دارد، اظهار داشت: ایجاد ظرفیت به اشکال مختلف می تواند انجام شود، اما برای بهره برداری از ۵۵ میلیون تن فولاد باید به شکل اصولی برنامه ریزی شود.

وی با بیان اینکه یارانۀ انرژی مغفول مانده افزود: صنعت فولاد مصرف کنندۀ بزرگ انرژی، در برق و در گاز است و دولت دوازدهم می تواند با تخصیص سهم یارانۀ تولید به صنعت که در قانون هم پیش بینی شده، به این بخش کمک کند.

این مقام مسئول با بیان اینکه تعیین وضعیت طرح های دولتی نیمه کاره موضوع دیگری است که ضرورت انجام آن حس می شود، ادامه داد: دولت باید برای سامان دهی طرح های نیمه کاره به صورت جدی برنامه ریزی کند و شرایطی برای واگذاری طرح های نیمه تمامی که در بهره برداری از آنها با مشکل مواجه است، ایجاد کند تا این طرح ها به بخش خصوصی واگذار شود.

تنها مرجع کشف قیمت

سبحانی با بیان اینکه بورس کالا تنها نهاد کشف قیمت براساس عرضه و تقاضا است، گفت: در برابر این بورس، نظام قیمت گذاری و شورای رقابت جواب نمی دهد. بورس کالا راه اندازی شد تا قیمت گذاری ها بر اساس عرضه و تقاضا انجام شود،اگر قرار است شورای رقابت قیمت ورق را مدیریت کند، باید قیمت مواد اولیۀ فولادسازها مانند سنگ آهن و گاز را هم مدیریت کند.

وی با بیان اینکه بالا و پایین صنعت باید باهم دیده شود، زیرا به صورت یک زنجیره در حال فعالیت است گفت: در حقیقت بورس نقشی در تعیین قیمت ندارد  و فقط فضای مذاکره را فراهم می کند،این فروشنده و خریدار هستند که در کنار هم به توافق می رسند.

فولاد مبارکه نقشی در تعیین قیمت ندارد

مدیرعامل فولادمبارکه با بیان اینکه این شرکت هم نقشی در تعیین قیمت ندارد، افزود: برخی برای بهره برداری های خاص آب را گل آلود می کنند، نمی شود مجموعه ها را وادار به کنترل قیمت کرد.

سبحانی مشکلات مداخله ای دولت در بخش خصوصی را مهم خواند و گفت: بحث اقتصاد آزاد یکی از موضوعات مهم است و در زنجیرۀ فولاد، از سنگ آهن تا محصول نهایی که به دست صنایع پایین دستی می رسد، باید توازن برقرار باشد و این توازن هم باید به دست صنایع صورت گیرد.

عملکرد فولاد مبارکه در 4 سال گذشته و برنامه افق 1404

وی با اشاره به عملکرد این شرکت در 4 سال گذشته گفت: تولید فولادخام در پایان سال ۹۱ برابر با ۶ میلیون و ۶۵۰ هزارتن بودکه در پایان سال ۹۵ به ۷ میلیون و ۵۰۰ هزارتن رسیده است.برنامۀ تولید ۸ میلیون و ۶۳۰ هزار تن در سال ۹۶ هم هدفگذاری شده که با ۳۰ درصد رشد همراه است و در 4 ماهۀ نخست سال از برنامه هم پیشی گرفته ایم.

این مقام مسئول با بیان اینکه در سال جاری نسبت به سال ۹۱ بالغ بر ۳۸ درصد افزایش ظرفیت داشتیم افزود: حدود ۵۳هزار میلیارد ریال در پروژه های داخل و خارج این شرکت سرمایه گذاری کرده ایم که تمام آن از منابع داخلی شرکت بوده است.

سبحانی با بیان اینکه طرح ۵ میلیون تنی کنسانترۀ سنگان در اواسط سال آینده راه اندازی خواهد شد گفت: توسعه سبا از ۸۰۰ هزار تن به ۱.۶ میلیون تن انجام شده و آماده بهره برداری رسمی است.

وی افزود: در این کارخانه تولید از ۵.۴ به ۷.۲ میلیون تن افزایش یافته و در کنار توسعۀ کمی، توسعه و بهبود کیفی محصولات را هم انجام داده ایم.تولید ورق آجدار در مجتمع فولاد سبا، اضافه کردن تجهیزات گاززدایی برای تولید ورق های رویه خودرو، سامانه گوگردزدایی برای تولید ورق فولادهای API مورد استفاده در خطوط لوله انتقال گاز و نفت ترش و صنایع دریایی و نیز ۲ طرح توسعه فولادهرمزگان از ۱.۵به ۳ میلیون تن و نورد گرم شهید خرازی به ظرفیت ۳ میلیون تن از این جمله هستند.

مدیرعامل فولاد مبارکه اظهار داشت: راهبرد این شرکت فولادی این است که پا به پای توسعه صنعت فولاد در افق ۱۴۰۴ به ظرفیت ۲۵ میلیون تن فولادخام دست پیدا کند.

سبحانی با اشاره به میزان صادرات محصولات گفت: صادرات در سال ۹۱ به میزان ۵۷۰ هزارتن بوده که این میزان در سال ۹۴ به یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن و در سال ۹۵ به یک میلیون و ۵۵۵ هزارتن رسیده و برای سال ۹۶ هم یک میلیون و نیم ۵۰۰ هزار تن برنامه ریزی شده است.

وی با بیان اینکه بازارهای هدف مشخص است ادامه داد: سهم بازار اتحادیۀ اروپا بیش از ۵۰ درصد است و آفریقا، خاوردور و خاور میانه هم از دیگر بازارهای صادراتی محصولات است و این بدین معناست که کیفیت محصولات این شرکت اعتماد مشتریان صادراتی را جلب کرده و فولادمبارکه به عنوان نمایندۀ ایران در قلب اروپا حضور دارد.

سبحانی گفت: بر اساس راهبرد سازمانی سعی می کنیم، همواره سهم ۲۵ درصدی صادرات را حفظ کنیم. البته میزان صادرات به سهم بازار داخل هم بستگی دارد.

انتهای پیام


برای دریافت مهمترین اخبار عضو کانال بورس پرس در تلگرام شوید.
ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *
عدد روبرو را تایپ نمایید


آخرین اخبار
پربیننده ترین
طراحی سایت خبری و هاست توسط ایرسا هاستینگ