کد خبر: ۷۹۵۲۳
۹:۹ - ۱۳۹۷/۲/۳۰

درخواست ۴ وزیر برای رفع فیلتر از شبکه های اجتماعی

درخواست ۴ وزیر برای رفع فیلتر از شبکه های اجتماعی

ویزران ارشاد، آموزش‌ و‌ پرورش، اطلاعات و ارتباطات در نامه ای خواستار رفع فیلتر توییتر، یوتیوب و برخی شبکه‌های اجتماعی دیگر شدند.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس به نقل از روزنامه شرق،این روزها خبر اصلی اینترنت، اعمال فیلتر و فیلترینگ حتی برای فیلترشکن‌هاست. در این حال، روز گذشته خبری غیرسمی از وب‌سایت عصرخبر منتشر شد مبنی بر اینکه 6 نفر از اعضای کابینه که عضو شورای عالی فضای مجازی و کارگروه تعیین مصادیق جرائم رایانه‌ای هستند، در نامه‌ای خواستار رفع فیلتر توییتر، یوتیوب و برخی شبکه‌های اجتماعی دیگر شده‌اند. گفته می‌شود صالحی وزیر ارشاد، بطحایی وزیر آموزش‌و‌پرورش، علوی وزیر اطلاعات و آذری‌جهرمی وزیر ارتباطات از امضاکنندگان این نامه هستند.

نزدیکان برخی وزرایی که گفته شده این نامه را امضا کرده‌‌اند، در پاسخ به شرق صحت و سقم این نامه را تأیید کرده‌اند. در شرایطی که بخش زیادی از حامیان دولت روحانی و به‌خصوص نسل جوان فعال در شبکه‌های اجتماعی از فیلترکردن پیام‌رسان بسیار فراگیر و محبوب تلگرام گله‌مند و معترض هستند، نفس ورود 6 عضو بلندپایه دولت برای رفع فیلتر دو شبکه اجتماعی مهم جهانی که سال‌هاست در ایران فیلتر هستند، اتفاقی مهم و تعیین‌کننده است البته به شرطی که این نامه صرفا در حد همین نامه و نمایشی صرف باقی نماند.

در میان افرادی که نام انها در زمینه این درخواست منتشر شده،3 وزیر ارشاد،آموزش‌وپرورش و ارتباطات در توییتر صاحب حساب کاربری هستند و کمی تا قسمتی حضوری فعالانه در این شبکه اجتماعی دارند.در این بین، نام علوی وزیر اطلاعات در میان امضاکنندگان نامه درخواست رفع فیلتر توییتر و یوتیوب به چشم می خورد اما از همه جالب‌تر و مهم‌تر به نظر می‌رسد چراکه درخواست وی به این معناست که بلندپایه‌ترین و اصلی‌ترین مقام امنیتی دولت روحانی نیز این دو شبکه اجتماعی را واجد مشکل امنیتی برای فعالیت در ایران نمی‌داند و معتقد است باید فعالیت در آن آزاد باشد.

اهمیت این نکته وقتی بیشتر می‌شود که بدانیم همه شبکه‌های اجتماعی‌ که تاکنون در ایران فیلتر شده‌‌اند، بیشتر از همه با استدلال‌های امنیتی به محاق فیلترینگ رفته‌اند.پیشنهاد رفع فیلتر یوتیوب پیش از این کمتر مطرح شده بود و البته با توجه به حضور رقیبی بومی و قدرتمند مانند آپارات، معلوم نیست به چه سرانجامی خواهد رسید، اما درباره برداشتن فیلتر توییتر پیش از این و دست‌کم در یک سال گذشته، بارها و بارها صحبت‌های جسته‌وگریخته‌ای هم در رسانه‌ها و هم در اظهارنظر مسئولان رده‌بالا مانند شخص وزیر ارتباطات مطرح شده بود.

حتی چندین‌بار کاربران داخلی این شبکه اجتماعی که بخش زیادی از آنها کاربران اصولگرا هستند نیز در هشتگ‌ها و توفان‌های توییتری خواستار برداشتن فیلتر توییتر شده بودند. با این همه، تاکنون هیچ‌کدام از این اظهارنظرها به نتیجه دلخواه ختم نشده است.نگاهی به سابقه اخبار درباره تلاش‌ها یا گمانه‌زنی‌ها درباره رفع فیلتر توییتر، نشان می‌دهد یکی از فعال‌ترین و نقل‌قول‌ترین افراد در‌این‌باره، شخص محمدجواد آذری‌جهرمی وزیر جوان ارتباطات بود که البته این روزها نام وی دست‌کم بین کاربران شبکه‌های اجتماعی بیشتر با فیلترینگ گره خورده است.

وی در این مدت بارها در این زمینه اظهارنظر کرده بود. اسفند سال گذشته وزیر ارتباطات در اولین جلسه نشست خبری آنلاین درباره برداشته‌شدن فیلترینگ وب‌سایت‌های پربازدید این‌طور گفته بود: رفع فیلتر شبکه‌های اجتماعی یوتیوب و توییتر مستلزم تصمیم‌گیری سه قوه است و در این زمینه شورای عالی فضای مجازی این فرایند را نهایی می‌کند. 

به گفته این عضو کابینه، فیلترکردن و رفع فیلتر سرویس‌های اینترنتی ازجمله یوتیوب و توییتر به صورت مستقیم در مسئولیت وزارت ارتباطات نیست و این وزارتخانه در کمیته فیلترینگ یک رأی دارد. با این وجود، جهرمی از پیگیری موضوع رفع فیلتر یوتیوب و توییتر خبر داد و البته اعلام کرد به صورت کلی این فرایند در مرکز ملی فضای مجازی در حال بحث است و باید از سوی سه قوه مجریه، مقننه و قضائیه تصمیم‌گیری شود.

در همین حال همان روزها سعید مهدیون معاون تنظیم مقررات مرکز ملی فضای مجازی در اظهارنظری در‌این‌باره به ایلنا گفته بود: مسئله رفع فیلتر شبکه اجتماعی توییتر، در معاونت امنیت مرکز ملی فضای مجازی در حال بررسی است.توییتر یا شبکه‌های اجتماعی فیلتر‌شده در ایران، هیچ مسئله‌ای در زمینه مقررات‌گذاری یا تدوین مقررات برای رفع فیلترینگ ندارند و مسئله فیلترینگ آنها به دلیل مسائل امنیتی و مصادیق مجرمانه است که نیاز است سطوح عالی نظام در کنار مرکز ملی فضای مجازی برای رفع فیلتر تلاش کنند. 

وی افزود: مسئله رفع فیلتر شبکه اجتماعی توییتر از سوی وزیر ارتباطات همواره پیگیری شده و در شورای عالی فضای مجازی نیز با نگاه مثبتی مطرح شده. به نظر می‌رسد انتشار نامه اخیر را هم باید بخشی از تلاش‌ها در همین زمینه دانست.

آذری‌جهرمی یکی از کسانی است که حضوری فعالانه و جدی در توییتر دارد و به بسیاری از موضوعات و پرسش‌های کاربران این شبکه اجتماعی، در همان‌جا پاسخ و توضیحاتی ارائه می‌دهد. شهریور سال گذشته خبری منتشر شد مبنی بر اینکه وزیر برای دسترسی به توییتر از فیلترشکن استفاده نمی‌کند. جهرمی در یک برنامه تلویزیونی گفته بود:‌ از فیلترشکن استفاده نمی‌کنم زیرا ما در چارچوب مقررات می‌توانیم به کارگروه تعیین مصادیق درخواست بدهیم تا مجوز دهند برای اینکه فیلتر نداشته باشیم.وی البته در همان شهریور بر اساس اظهارنظری که در برنامه حالا خورشید مطرح کرد نیز گفته بود: رفع فیلتر توییتر پیگیری می‌شود.

انتهای پیام


برای دریافت مهمترین اخبار عضو کانال بورس پرس در تلگرام شوید.
ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *
عدد روبرو را تایپ نمایید


آخرین اخبار
پربیننده ترین
طراحی سایت خبری و هاست توسط ایرسا هاستینگ