1. بورس ها
چهارشنبه, ۱۱ شهریور ۱۴۰۵ ۱۰:۳۶
زمان مطالعه: 2 دقیقه
کد خبر: 242238
16 شرکت‌ فرابورسی از اجبار به گزارشگری مشروط معاف شدند

16 شرکت‌ فرابورسی از اجبار به گزارشگری مشروط معاف شدند

معاون نظارت بر ناشران فرابورس از کاهش 30 درصدی بندهای شرط حسابرسی 83 ناشر مشمول و خروج 16 شرکت از گزارشگری مشروط خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، جلال بهارستان با اشاره به نقش کیفیت گزارشگری مالی در شفافیت بازار سرمایه، اعلام کرد: گزارش‌های حسابرسی بازتابی از وضعیت مالی شرکت‌ها و کیفیت نظام حاکمیت شرکتی است و وجود بندهای شرط متعدد می‌تواند به افزایش عدم تقارن اطلاعاتی منجر شود.

در همین راستا شهریور ۱۴۰۴ پایش جامع وضعیت گزارش‌های حسابرسی شرکت‌های حاضر در بازارهای اول و دوم فرابورس انجام شد که بر اساس آن ۸۳ شرکت دارای گزارش حسابرسی مشروط شناسایی شدند.

پس از شناسایی این شرکت‌ها، فرابورس با رویکردی تعاملی اما قاطع، موضوعات مطرح‌شده در گزارش‌های حسابرسی را با ناشران پیگیری کرد و از هیئت‌مدیره شرکت‌های مشمول خواسته شد برنامه اصلاحی، راهکارهای اجرایی و زمان‌بندی مشخص را برای رفع ایرادات و ابهامات مندرج در گزارش‌های حسابرسی ارائه کنند.

۱۶ شرکت از وضعیت گزارشگری مشروط خارج شدند

پس از گذشت یک سال از آغاز این برنامه، ۱۶ شرکت معادل ۲۰ درصد از مجموع ۸۳ شرکت دارای گزارش مشروط، نظر حسابرس را به مقبول تغییر دادند. بررسی‌های آماری نشان می‌دهد تعداد کل بندهای شرط حسابرسی این شرکت‌ها طی یک سال گذشته ۳۰ درصد کاهش یافته است.

این کاهش صرفا حاصل خروج شرکت‌ها از وضعیت مشروط نیست و نشان می‌دهد سایر ناشران نیز با اصلاح رویه‌های مالی، شفاف‌سازی حساب‌ها و پیگیری تعیین تکلیف دعاوی و ابهامات مالی در مسیر بهبود کیفیت گزارشگری حرکت کرده‌اند.

رویکرد فرابورس در نظارت بر ناشران صرفا شناسایی موارد عدم انطباق نیست بلکه اصلاح فرایندها و ارتقای مستمر کیفیت افشا و گزارشگری مالی نیز دنبال می‌شود. این مسیر با هدف کاهش ریسک اطلاعاتی، افزایش شفافیت و حرکت به سمت بازاری کاراتر و قابل اتکاتر ادامه خواهد یافت.

بورس پرس در بله : ble.ir/boursepress

انتهای پیام

 

دیدگاه ها

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید