کد خبر: ۵۷۹۲۱
۱۱:۳۴ - ۱۳۹۶/۶/۷

علت کاهش یک پله ای رتبه ریسک ایران از دیدگاه سیف

علت کاهش یک پله ای رتبه ریسک ایران از دیدگاه سیف

رییس کل بانک مرکزی گفت: رتبه ریسک اعتباری ایران از ۷ در سال ۹۲ به رتبه ۶ در سال ۹۵ رسیده که نتیجه آن کاهش هزینه های تأمین مالی در بازارهای بین المللی است.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس به نقل از بانک مرکزی، ولی اله سیف در جلسه شورای اداری خراسان جنوبی با بیان اینکه نتیجه مثبت بهبود رتبه ریسک ایران، کاهش هزینه های تأمین مالی در بازارهای بین المللی است،گفت: این موضوع می تواند به افزایش سرمایه گذاری خارجی و استفاده از منابع بین المللی منجر شود.

وی ارتقای رتبه در شاخص سهولت محیط کسب وکار بانک جهانی را از جمله دستاوردهای دولت یازدهم عنوان کرد و افزود: در این زمینه اقدامات زیادی با محوریت وزارت اقتصاد انجام شده که در نتیجه این تلاش ها رتبه از 152 در سال 92 به رتبه 120 در سال 95 رسید که در واقع جایگاه ایران، 32 رتبه ارتقا یافت. ضمن انکه بر اساس برنامه ریزی های انجام شده تلاش می شود رتبه ایران به زیر 100 و به دامنه قابل قبولی از لحاظ معیارهای بین المللی برسد.

این مقام مسئول ادامه داد: یکی از اقداماتی که بعد از برجام رخ داد، موضوع استفاده از فاینانس های خارجی بود که در رونق کسب و کار بسیار حائز اهمیت است. اگرچه به دلیل شرایط خاصی که وجود داشت تنظیم قراردادهای خارجی مقداری زمانبر شد، لیکن خوشبختانه بر مبنای گشایش های ایجاد شده و برداشته شدن تحریم ها شاهد انعقاد قرارداد خطوط اعتباری به میزان 8 میلیارد یورو با اگزیم بانک کره جنوبی در هفته گذشته بودیم.

سیف با بیان اینکه خوشبختانه در سال گذشته حجم صادرات نسبت به واردات افزایش یافت،گفت: امروز در شرایطی قرار داریم که تراز تجاری ایران مثبت است. سهم مالیات نسبت به نفت افزایش یافته که این امر به معنای کمتر شدن وابستگی بودجه دولت به نفت است و اقتصاد نسبت به گذشته مقاوم تر شده است. 

وی با اشاره به نوسانات نرخ ارز در اوایل آغاز به کار دولت یازدهم گفت: نوسانات نرخ دلار در آن برهه زمانی موجب می شد که سرمایه گذاران نتوانند به راحتی پیش بینی پذیری دقیقی از اقتصاد داشته باشند و در مورد آن تصمیم گیری کنند. خوشبختانه در شرایط کنونی، اقتصاد از ثبات و آرامش بیشتری نسبت به گذشته برخوردار شده که این امر نویدبخش سرمایه گذاری و رشد اقتصادی در آینده است. 

آثار غیرقابل چشم پوشی برجام

رییس کل بانک مرکزی با بیان اینکه نمی توان به هیچ عنوان از آثار و تبعات مثبت برجام چشم پوشی کرد گفت: برخی معتقدند مشکلات نظام بانکی در دوران پسابرجام برطرف نشده است.در حال حاضر نظام بانکی ایران  756 رابطه کارگزاری در دوران پسابرجام با بانک های دنیا برقرار کرده و تجارت خارجی بدون نیاز به پرداخت های نقدی و روش های تسویه گذشته می تواند از طریق نظام بانکی انجام شود. علی رغم این موضوع همچنان خواهان فضای مطلوب تر بین المللی و ارتباط با همه بانک های دنیا هستیم.البته بخشی از عدم تحقق اهداف به دلیل فاصله گرفتن نظام بانکی از استانداردهای روز دنیاست از این رو نباید تمام خلأها در این باره را معطوف به برجام دانست. 

سیف افزایش ذخایر راهبردی را از جمله دستاوردهای دولت دانست و افزود: در حال حاضر در زمینه گندم به خودکفایی دست یافته ایم و علاوه بر آن  می توانیم به صادرات این محصول مهم اقدام کنیم. همچنین ذخایر گندم بسیار بیشتر از حداقل های تعریف شده در شورای عالی امنیت ملی است.در دولت یازدهم، 10 مجتمع پتروشیمی نیز راه اندازی شده است.

انتهای پیام


برای دریافت مهمترین اخبار عضو کانال بورس پرس در تلگرام شوید.
ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *
عدد روبرو را تایپ نمایید


آخرین اخبار
پربیننده ترین
طراحی سایت خبری و هاست توسط ایرسا هاستینگ