کد خبر: ۵۹۴۷۳
۱۱:۱۸ - ۱۳۹۶/۶/۲۶

۳ روش برای انصراف دهندگان از تسهیلات ۸۰ میلیونی مسکن

۳ روش برای انصراف دهندگان از تسهیلات ۸۰ میلیونی مسکن

متقاضیان تسهیلات ۸۰ میلیونی مسکن در صورتی که به هر دلیلی در پایان دوره سپرده‌گذاری قصد استفاده از تسهیلات مذکور را نداشته باشند، می‌توانند نسبت به انتقال این امتیاز از ۳ طریق اقدام کنند.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس به نقل از فارس،برای افرادی که به هر دلیل به استفاده از تسهیلات صندوق پس‌ انداز مسکن یکم پس از طی یک دوره سپرده‌گذاری تمایلی ندارند، مسیرهای جدیدی طراحی شده است.

با وجود امتیاز بی‌ سابقه‌ای که برای زوج‌ های جوان در نظر گرفته و در قالب آن یک یا هر 2 زوج می‌توانند با سپرده‌گذاری 40 میلیون تومان در صندوق پس‌ انداز مسکن یکم، پس از گذشت یک سال از امتیاز تسهیلات 80 میلیون تومان خرید مسکن با پایین‌ ترین نرخ سود موجود در انواع تسهیلات بانکی یعنی نرخ 8 درصد در بافت فرسوده و 9.5 درصد در سایر بافت‌‌های شهری پایتخت برخوردار شوند، هنوز عده‌ای از خانه‌ اولی‌ها در ارزش این تسهیلات تردید دارند.

اگر چه به این سپرده‌گذاری در مدت یک سال سودی تعلق نمی‌گیرد، اما امتیاز صندوق پس‌انداز مسکن یکم نسبت به دیگر صندوق‌هایی که تسهیلاتی معادل یک تا چند برابر موجودی حساب پرداخت می‌کنند، در این است که در پایان دوره سپرده‌گذاری کل مبلغ سپرده آزاد می‌شود و در حساب مسدود باقی نمی‌ماند.سایر بانک‌ ها و موسسات مالی و اعتباری به طور عموم تمام یا بخشی از مبلغ سپرده را تا زمان تسویه اقساط تسهیلات مسدود می‌کنند و تسهیلات گیرنده امکان خارج کردن وجه از حساب را نخواهد داشت.

افزون بر این، به دنبال کاهش نرخ سود بانکی، انتظار می‌رود تمایل به سپرده‌گذاری در انواع سپرده‌های یک‌ ساله با انگیزه کسب سود کاهش یابد و در نتیجه ظرف ماه‌ های آتی خانه‌ اولی‌های بیشتری، صندوق پس‌ انداز مسکن یکم را برای سپرده‌گذاری به قصد خرید آپارتمان انتخاب کنند.صرف‌ نظر کردن از سود بانکی به مدت یک سال به ازای برخورداری از تسهیلات ارزان قیمت 9.5 درصدی در گذشته هم پرسود بود اما با کاهش نرخ سود بانکی ارزش آن بیش از پیش عیان می‌شود.

با این حال ممکن است، برخی به هر دلیل در پایان دوره سپرده‌گذاری امکان استفاده از تسهیلات مذکور را نداشته باشند.به عنوان مثال ممکن است برخی پس از سپرده‌گذاری در صندوق یکم، از امکانات دولتی تامین مسکن نظیر امتیاز تعاونی مسکن در سازمان محل کار برخوردار شوند که در این صورت، با توجه به قرمز شدن فرم ج آنها، دیگر امکان استفاده از تسهیلات صندوق پس‌ انداز مسکن یکم را نخواهند داشت.

از این رو ممکن است عده‌ای با این تصور که ممکن است در طول دوره سپرده‌گذاری در صندوق یکم، از امتیاز دولتی دیگری برای خانه‌دار شدن برخوردار شوند، از این امتیاز صرف‌ نظر می‌کنند در حالی که برای این گروه نیز 3 مسیر توسط بانک مسکن طراحی شده تا آنها تحت هیچ شرایطی مغبون نشوند.

انتقال امتیاز تسهیلات به بستگان درجه یک

مسیر نخست، انتقال امتیاز تسهیلات به بستگان درجه یک است که شامل پدر، مادر، همسر، فرزند، خواهر، برادر، نوه، پدربزرگ و مادربزرگ می‌شود. بنابراین با توجه به نبود وضع شرایط سنی برای سپرده‌گذاران صندوق پس‌ انداز یکم، امتیاز این تسهیلات می‌تواند به عنوان هدیه خوبی از سوی والدین یا پدربزرگ و مادربزرگ‌ها به جوانان، مورد استفاده قرار گیرد.

پس از طی دوره سپرده‌گذاری مطابق با شرایط صندوق‌ پس‌انداز مسکن یکم (که بین 2 تا 6 دوره شش ماهه بر اساس میزان تسهیلات درخواستی تا سقف 800 میلیون ریال در تهران، 600میلیون ریال در شهرهای بزرگ و 400 میلیون ریال در سایر شهرها است)، سپرده‌گذار می‌تواند با حفظ کف 13.5 میلیون تومانی سپرده، الباقی رقم سپرده‌گذاری را از حساب خارج کنند و مبلغ باقی‌ مانده نیز بلافاصله بعد از اینکه امتیاز تسهیلات مذکور بابت خرید یک آپارتمان استفاده شد، قابل برداشت خواهد بود.

به این ترتیب هیچ ضرورتی ندارد پس از سپری شدن دوره سپرده‌گذاری در صندوق یکم، از این امتیاز برای خرید خانه استفاده کرد و امتیاز مذکور تنها با حفظ 135 میلیون ریال در حساب، باقی می ماند.

تبدیل حساب مسکن یکم به حساب صندوق پس‌انداز مسکن

در قالب مسیر دوم طراحی شده ، امکان تبدیل حساب مسکن یکم به حساب صندوق پس‌انداز مسکن نیز وجود دارد. به این ترتیب فردی که امکان استفاده از تسهیلات صندوق پس‌انداز مسکن یکم را نداشته باشد، می‌تواند با تبدیل سپرده به صندوق پس‌انداز مسکن، تا سقف 20 میلیون تومان از این تسهیلات استفاده کند. زیرا تسهیلات صندوق پس‌ انداز مسکن، محدودیت‌های مسکن یکم مانند خانه‌ اولی بودن و یا سبز بودن فرم ج را ندارد.

استفاده از این مسیر به ویژه برای کسانی که با ارقام کمتر از 40 میلیون تومان سپرده‌گذاری کرده‌اند و در عین حال قصد خرید مسکن دارند، گزینه مناسبی خواهد بود. سود تسهیلات این صندوق نیز 11 درصد است که نسبت به سود تسهیلات از محل خرید اوراق 6.5 درصد پایین‌تر است.

دریافت سود علی‌ الحساب 10 درصد

سومین و تنها مسیر باقی‌مانده فسخ حساب و دریافت سود علی‌ الحساب 10 درصد سپره‌های کوتاه‌ مدت عادی به ازای دوره سپرده‌گذاری است.

انتهای پیام


برای دریافت مهمترین اخبار عضو کانال بورس پرس در تلگرام شوید.
ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *
عدد روبرو را تایپ نمایید


آخرین اخبار
پربیننده ترین
طراحی سایت خبری و هاست توسط ایرسا هاستینگ