1. بورس ها
پنجشنبه, ۰۴ اسفند ۱۴۰۱ ۰۳:۳۰
زمان مطالعه: 4 دقیقه
کد خبر: 202473
مجلس به ادعای دستکاری 61 هزار میلیارد تومانی لایحه بودجه پاسخ داد
با اشاره به بورس کالا:

مجلس به ادعای دستکاری 61 هزار میلیارد تومانی لایحه بودجه پاسخ داد

مجلس به ادعای رسانه دولت مبنی بر دستکاری ۶۱ هزار میلیارد تومانی در کمیسیون تلفیق بودجه پاسخ داد.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، اختلافات مجلس و دولت در مورد لایحه بودجه سال آینده ، تشدید شد و خانه ملت رسانه وابسته به مجلس در واکنش به ادعای روزنامه ایران ( متعلق به دولت) مبنی بر دستکاری 61 هزار میلیارد تومانی بودجه در کمیسیون تلفیق بودجه ، موضع گیری و اعلام کرد: درباره این ادعا چند نکته قابل توجه است:

1- اصطلاح دستکاری که روزنامه رسمی دولت برای بررسی بودجه در کمیسیون تلفیق هم بی انصافی در حق نمایندگان که به دلیل تاخیر 36 روزه دولت در ارسال لایحه بودجه 1402 حدود 50 جلسه فشرده سه نوبته که گاه تا نیمه شب طول می کشد و هم نشان‌دهنده نگاه دولت است که توقع دارد خلاف قانون و منطق هرچه پیشنهاد می دهد، تصویب شود. قانون اجازه بررسی و تغییر لایحه را تا حدودی که چارچوب کلی لایحه تغییر اساسی نکند به مجلس داده است.

۲- لایحه بودجه ۱۴۰۲ برخلاف قانون مصوب سال ۹۹ و نیز تاکیدات رهبر، اصلاحات ساختاری مورد انتظار را نداشت و از آنجا که مجلس امکان قانونی تغییرات اساسی در لایحه را ندارد تلاش کرد مطالباتی که مردم از نمایندگان توقع می کنند را تا حد ممکن کنار بگذارد و ناترازی هزینه های واقعی در درآمدهای غیرواقعی را بیشتر نکند. و البته انتقاد روزنامه دولت به بهانه ادعای تغییر یک درصدی در لایحه بودجه نشان می‌دهد که فضای لازم حتی برای اصلاحات اساسی لایحه نیز وجود ندارد.

3- بودجه عمومی از حیث منابع و مصارف بیش از ۵.۲ هزار هزار میلیارد تومان است و عددی که روزنامه ایران درباره افزایش هزینه ها و درآمدها، ادعا کرده به فرض صحت حدود یک درصد از این رقم است. دولت نمی تواند انتظار داشته باشد لایحه ای که تقدیم مجلس می کند بدون بررسی یا تغییرات احتمالی به نفع مردم و حمایت از تولید تصویب شود.

روزنامه ایران بهتر است به جای پرداختن غیراصولی و خارج از اختیارات قانونی به تغییرات کارشناسی کمیسیون تلفیق که نتیجه رای نمایندگان عضو آن است به بیش برآوردی لایحه بودجه در بخش درآمدی تبصره ۱۴ و کم برآوردی در بخش هزینه ها به خصوص گندم، پرداخته و توضیح دهد که این ارقام را از چه منابعی قرار است تامین کند به نحوی که پایه پولی افزایش پیدا نکند و به تبع آن تورم بیشتر نصیب مردم نشود؟

4- کمیسیون تلفیق خلاف ادعای روزنامه دولت، تلاش زیادی کرد منابع درآمدی دولت را واقعی تر کند. اگر به فرض صحت ادعای دولت ، رقمی به اندازه یک درصد به سقف درآمدی بودجه اضافه شده این درامدها واقعی است. از جمله در تبصره 6 با مصوبه تلفیق شرکت های خودروساز موظف به عرضه تولیدات در بورس کالا شدند و بورس نیز موظف شده تا 85 درصد تفاوت قیمت کشف شده را با قیمت مصوب شورای رقابت به حساب خزانه واریز کند.

البته اگر مجلس می‌خواست به بخش هزینه‌ها مصارف جدیدی اضافه کند بدون این که ناترازی بودجه را اضافه کند به لحاظ قانونی می‌توانست اما کمیسیون تلفیق تلاش کرد با واقعی تر کردن درآمدهای بودجه به جای افزایش هزینه ها، ناترازی لایحه را کاهش دهد. در همین راستا مطلوب است مروری کرد به فهرست ادعایی روزنامه دولت مبنی بر افزایش درآمدها که درآمد واقعی محسوب می شوند و برخلاف ادعای روزنامه دولت باعث افزایش تورم نخواهد شد.

5- در بخش هزینه ها این روزنامه ادعا کرده در نتیجه تصویب معافیت حقوق ورودی آمبولانس توسط دانشگاه های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی، تعیین حقوق ورودی به ماخذ یک درصد برای کلیه ماشین آلات و تجهیزات تولیدی، صنعتی، معدنی و کشاورزی، افزایش میزان قیمت خودرو مشمول مالیات سالانه به نرخ یک درصد به 3 میلیارد تومان، معافیت مالیاتی اشخاص حقیقی به ازای تولد فرزند سوم و بیشتر به ازاء هر فرزند 15 درصد و معافیت از پرداخت مالیات و پرداخت عوارض طرح‌های زودبازده و عام‌المنفعه حدود 6 هزار میلیارد تومان هزینه های دولت اضافه شده است.

سوال از روزنامه دولت این است که آیا اختصاص این 6 هزار میلیارد تومان که به اندازه سه هزارم هزینه های دولت است به حمایت از خانواده یا صنایع معدنی و کشاورزی و... در قالب معافیت های مالیاتی رقم زیادی است که این روزنامه را وادار کرده چنین گزارشی تهیه و منتشر کند؟

تلگرام اصلی بورس پرس : t.me/boursepressir

انتهای پیام

مجلس به ادعای دستکاری 61 هزار میلیارد تومانی لایحه بودجه پاسخ داد

 

دیدگاه ها

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید