1. سایر حوزه ها
چهارشنبه, ۲۲ مرداد ۱۴۰۴ ۰۰:۰۰
زمان مطالعه: 2 دقیقه
کد خبر: 233839
برنامه بانک مرکزی برای استفاده از سپرده‌های ارزی در شرکت ها!

برنامه بانک مرکزی برای استفاده از سپرده‌های ارزی در شرکت ها!

بانک مرکزی اعلام کرد: سپرده های ارزی اشخاص به عنوان وثیقه تسهیلات اعطائی جهت تأمین سرمایه ثابت و در گردش شرکت ها استفاده می شود.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، بانک مرکزی در بخشنامه‌ ای اعلام کرد: طبق بخشنامه مصوب ۲۳ اسفند ۱۴۰۰‬ و ممنوعیت دریافت هرگونه سپرده به عنوان وثیقه نقدی قبل یا بعد از اعطای تسهیلات و همچنین تأکید بر ممنوعیت بلوکه کردن بخشی از تسهیلات اعطایی به مشتریان در قالب انواع سپرده‌ها، طبق بند ج ماده ۲۹ قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت‌ها، مؤسسات اعتباری می‌ توانند ضمن پرداخت سود به سپرده‌های ارزی اشخاص از آن به‌ عنوان وثیقه تسهیلات اعطایی برای تأمین سرمایه ثابت و در گردش شرکت‌ های تولیدی استفاده کنند.

بر اساس این گزارش در صورت درخواست سپرده‌گذار، متناسب با بازپرداخت تسهیلات، وثیقه‌ های ارزی نیز مسترد خواهد شد. در زمان تسویه اصل و سود سپرده، مؤسسات اعتباری نمی‌توانند سپرده‌ گذار را ملزم به دریافت معادل ریالی اصل و سود سپرده کنند یا وی را مجبور به دریافت ارزهای دیگر به‌ جای ارز اولیه کنند.

در چهاردهمین جلسه هیأت عامل بانک مرکزی مصوب ۲۴ تیر سال جاری موضوع مستثنی شدن سپرده‌های ارزی از مفاد این بخشنامه مطرح و مقرر شد این سپرده‌ها از مفاد بخشنامه مستثنی شوند. بنابراین مؤسسات اعتباری با رعایت شرایط قانونی و پرداخت سود به سپرده‌های ارزی اشخاص می‌ توانند از این سپرده‌ها به‌ عنوان وثیقه تسهیلات اعطایی برای تأمین سرمایه ثابت و در گردش شرکت‌ های تولیدی بهره ببرند.

انتهای پیام

 

دیدگاه ها

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید