1. بورس ها
دوشنبه, ۰۶ بهمن ۱۴۰۴ ۰۰:۰۰
زمان مطالعه: 3 دقیقه
کد خبر: 237976
35 درصد برق در بورس انرژی معامله شد/ آمار برق تجدیدپذیر

35 درصد برق در بورس انرژی معامله شد/ آمار برق تجدیدپذیر

مدیرعامل توانیر از معامله بیش از ۳۵ درصد از برق کشور در بورس انرژی با ارزش ۵۰ هزار میلیارد تومان در 9 ماه سال خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، مصطفی رجبی مشهدی با اشاره به امکان استفاده از ظرفیت تابلوی برق آزاد و تابلوی برق سبز برای عرضه برق سرمایه‌ گذاران در احداث نیروگاه‌ های حرارتی و تجدیدپذیر، اعلام کرد: فضای رقابتی و شفافیت بدون مداخله دولت از ویژگی‌های این دو تابلو بورس انرژی است. متقاضیان مشارکت در طرح‌های بهینه‌سازی مصرف برق نیز می‌توانند از مزایای دریافت گواهی صرفه‌جویی انرژی استفاده کنند.

سیاست وزارت نیرو بر خروج از معاملات برق و توسعه معاملات مستقیم برق بین تولید کننده و مصرف کننده از طریق بورس انرژی یا معاملات دوجانبه قرار دارد. در همین زمینه مقرر شده تا پایان برنامه هفتم حداقل ۶۰ درصد از معاملات برق در بورس انرژی انجام شود. تا پایان آذر ماه بیش از ۳۵ درصد از برق کشور با ارزش ۵۰ هزار میلیارد تومان در بورس انرژی مبادله شد. در همین زمینه در ماه های آبان و آذر ۵۹ و ۵۶ درصد از معاملات برق در بورس انرژی و معاملات دو جانبه انجام شد.

در ۹ ماه سال حدود ۹.۷ میلیارد کیلووات‌ساعت برق با ارزش ۳۱ هزار میلیارد تومان در تابلو آزاد بورس انرژی معامله شده است. از این میزان حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان مربوط به نیروگاه‌های صنایع و ۲۱ هزار میلیارد تومان مربوط به سایر نیروگاه‌ها بود. متوسط قیمت برق نیروگاه‌ های صنایع حدود ۱۶۰۰ تومان و متوسط قیمت سایر نیروگاه‌ها بالغ بر ۶۴۰۰ تومان برای هر کیلووات ساعت بود.

عرضه برق نیروگاه‌های مقیاس کوچک جدید و موجود به میزان ۷۰ و ۵۰ درصد ظرفیت خود انجام شد. این نیروگاه ها راندمان ۴۲ درصد داشته و در صورت استفاده به صورت تولید همزمان برق و حرارت از راندمان بیش از ۷۰ درصد برخوردار بوده و با توجه به اینکه در محل مصرف نصب می‌شوند منجر به کاهش تلفات شبکه برق نیز خواهند شد. سال جاری تولید برق این نیروگاه‌ها نسبت به سال گذشته ۳۲ درصد رشد داشته و پیش‌بینی می‌شود سال آینده این روند ادامه یابد.

در ۹ ماه سال جاری حدود ۹۹۱ میلیون کیلووات ساعت برق تجدیدپذیر در تابلو سبز با ارزش بیش از ۶ هزار میلیارد تومان مبادله شده است. متوسط نرخ هر کیلووات ساعت برق تجدیدپذیر در تابلو سبز حدود ۶۰۵۰ تومان بود. معاملات برق سبز نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از ۲۰۰ درصد از نظر ارزش رشد داشت. با ورود نیروگاه‌های تجدیدپذیر جدید به بورس انرژی انتظار می‌رود ارزش معاملات برق سبز تا پایان سال به ۱۰ هزار میلیارد تومان افزایش یابد.

از اواخر سال گذشته معاملات اوراق گواهی صرفه‌جویی برق در بورس انرژی راه‌اندازی شده است. گواهی‌های صرفه‌جویی برق در دو نوع عادی و اوج قابل معامله در بورس هستند که بر اساس مقررات ابلاغی دارندگان گواهی‌های اوج از برنامه‌های مدیریت بار در ایام ناترازی نیز معاف هستند. تا کنون بالغ بر ۱۱۰ میلیون کیلووات‌ساعت اوراق گواهی صرفه‌جویی با ارزش بیش از ۲۵۰ میلیارد تومان در ۹ ماه سال جاری در بورس معامله شده است.

انتهای پیام

 

دیدگاه ها

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید