1. صنایع
پنجشنبه, ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۵ ۰۰:۰۰
زمان مطالعه: 2 دقیقه
کد خبر: 239725
همه بانک‌ها مجاز به خرید و فروش ارز تا سقف 1000 یورو شدند

همه بانک‌ها مجاز به خرید و فروش ارز تا سقف 1000 یورو شدند

طبق دستورالعمل بانک مرکزی هر فرد مجاز به خرید ارز اسکناس تا سقف ۱۰۰۰ یورو در سال برای نیازهای ضروری خرد از بانک ها شد.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، دستور العمل اجرایی نحوه خرید و فروش ارز بصورت اسکناس در سر فصل تأمین نیازهای ضروری (هزار یورو برای هر شخص در ۳۶۵ روز) با هدف پوشش برخی نیازهای خرد مانند ثبت و خرید مقاله، پرداخت هزینه‌ های سفارت و ویزا، ثبت‌ نام در آزمون‌ های بین‌ المللی، خرید اشتراک نرم‌افزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی، مازاد نیاز مسافرتی و مواردی مانند آن که ارقام لازم برای پاسخ به این نیازها عموما کمتر از هزار دلار است، تدوین و ابلاغ شد. 

بر اساس این گزارش در اجرای این سیاست اسکناس های ارز مورد نیاز از محل تجهیز اسکناس از طریق خرید اسکناس‌های صادرکنندگان بوده و کاملا از منابع ارزی حواله که برای واردات کالاهای اساسی، مواد اولیه و واسطه ای مورد استفاده قرار می‌گیرد، متفاوت است.

به عبارتی تامین ارز نیازهای وارداتی مبتنی بر ابزار حواله ارزی در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز انجام می‌ شود و منابع اسکناس از طریق خرید ارز از صادرکنندگان تامین شده است. لذا محل مصرف این دو ابزار ارزی (اسکناس و حواله ارزی) کاملا متفاوت از یکدیگر است. 

سیاست‌ گذار با توجه به لزوم انسجام بخشی به بازار رسمی اسکناس ارز بصورت مرحله ای و هدفمند به سمت ایجاد بازار رسمی و عمیق اسکناس ارز حرکت کرد. در گام اول دی ماه ۱۴۰۴ و با اعطای مجوز به شبکه صرافی‌ ها برای خرید و فروش اسکناس با متقاضیان و در گام دوم، استفاده از بانک ها برای پاسخگویی به تقاضای اسکناس مراجعین بود. 

بانک‌ ها موظفند ضمن الزام به رعایت سایر ضوابط و مقررات ارزی در اجرای این بخشنامه، مراتب را به تمامی شعب و واحدهای ارزی ذی‌ربط ابلاغ و بر حسن اجرای آن نیز نظارت کنند.‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏

انتهای پیام

 

دیدگاه ها

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید