1. بورس ها
دوشنبه, ۱۴ اسفند ۱۳۹۶ ۱۸:۳۴
زمان مطالعه: 3 دقیقه
کد خبر: 75729
افزایش 94 درصدی معاملات سلف در بورس انرژی + مراحل پذیرش اوراق
مدیرعامل اعلام کرد:

افزایش 94 درصدی معاملات سلف در بورس انرژی + مراحل پذیرش اوراق

مدیرعامل بورس انرژی از رشد ۹۴ درصدی معاملات اوراق سلف موازی استاندارد این بازار در سال جاری و مراحل پایانی طراحی پذیرش اوراق گواهی ظرفیت در این بورس خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،علی حسینی با اشاره به استقبال خریداران از عرضه حدود یک میلیون و 446 هزار قرارداد سلف موازی استاندارد برق در بورس انرژی به فارس گفت: دارایی پایه این قرارداد برق نیروگاه‌های متعلق به شرکت آرین ماهتاب گستر با دوره تحویل بارپایه سالانه منتهی به اول فروردین سال 98 بود که متقاضیان تحویل فیزیکی در صورت برخورداری از شرایط امیدنامه قادر به تحویل فیزیکی برق در دوره مذکور هستند.

وی با بیان اینکه شرکت آرین ماهتاب گستر برای سومین نوبت از طریق انتشار اوراق در بورس انرژی اقدام به تأمین مالی کرده،تصریح کرد: بورس انرژی از ابتدای سال 96 تاکنون  شاهد عرضه اولیه بیش از 13 هزار میلیارد ریال قرارداد سلف موازی استاندارد با سررسید یک سال و بیشتر بوده که با احتساب ارزش 942.6 میلیارد تومانی معاملات ثانویه این اوراق، ارزش معاملات این بازار به حدود 2.28 هزار میلیارد تومان بالغ شده که رشد حدود 94 درصدی نسبت به سال گذشته دارد.

این مقام مسئول با اشاره به جزییات انتشار قراردادهای سلف موازی استاندارد در سال جاری گفت: از ابتدای سال96 تاکنون 4 قرارداد سلف موازی استاندارد برق گروه مپنا با نماد "سمپنا971"، نفت خام سبک عرضه شده توسط وزارت اقتصاد به نمایندگی از دولت در نماد "سنفت 971"، گاز مایع پتروشیمی بندر امام در نماد "سبندر 971" و برق شرکت آرین ماهتاب گستر در نماد "سماه 971"در این بورس منتشر شده است.

حسینی افزود: نخستین عرضه اولیه درسال جاری مربوط به قرارداد سلف موازی برق گروه مپنا با نماد "سمپنا971" به ارزش بیش از 400 میلیارد تومان در 11 آذر سال جاری بود که با هدف تأمین بخشی از سرمایه در گردش و هزینه‌های سرمایه گذاری انتشار یافت. این قرارداد در روز عرضه با 305 معامله و با حجم 1،413،358 قرارداد با استقبال خریداران مواجه شد.

وی به عرضه موفقیت آمیز 500 میلیارد تومانی اوراق سلف موازی استاندارد نفت خام سبک داخلی عرضه شده توسط وزارت اقتصاد به نمایندگی از دولت با نماد "سنفت971" در 4 بهمن سال جاری اشاره کرد و گفت: تعداد 1،711،087 قرارداد در این نماد معاملاتی طی چند ثانیه با تقاضای بالای متقاضیان رو به رو و مورد معامله قرار گرفت که حاکی از جذابیت بسیار بالای این اوراق برای سرمایه‌گذاران است.

مدیرعامل بورس انرژی اظهار داشت: سومین عرضه اولیه اوراق سلف موازی استاندارد نیز مربوط به قرارداد سلف موازی استاندارد گاز مایع پتروشیمی بندر امام در نماد "سبندر 971" در 9 بهمن سال جاری به ارزش 400 میلیارد تومان و با 161 معامله و حجم 150،884 قرارداد بود که با هدف تأمین مالی فعالیت‌های شرکت پتروشیمی بندرامام انجام گرفت.

حسینی از پذیرش و طی مراحل پایانی طراحی بازار اوراق گواهی ظرفیت در این بورس خبر داد و گفت: در سال 96 بازار سایر اوراق بهادار قابل معامله نیز در این بازار  با عرضه گواهی‌های سرمایه گذاری صندوق سرمایه گذاری پروژه آرمان پرند مپنا به ارزش 100 میلیارد تومان شروع به فعالیت کرد.

انتهای پیام

 

دیدگاه ها

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید