کد خبر: ۱۳۱۳۴۸
۱۴:۲۹ - ۱۳۹۸/۴/۲۹

توضیح سخنگوی وزارت خارجه ایران درباره مذاکره با آمریکا و آینده برجام

توضیح سخنگوی وزارت خارجه ایران درباره مذاکره با آمریکا و آینده برجام

سخنگوی وزارت خارجه درباره مذاکره با آمریکا و سرنوشت برجام بعد از مهلت 60 روزه ایران و آغاز گام‌های جدید ، نکاتی را اعلام کرد .

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، عباس موسوی با اشاره به آخرین وضعیت توافق هسته‌ای و واکنش ایران به طرف اروپایی و آمریکایی به روزنامه لبنانی الاخبار گفت: پیشنهاد معاهده عدم تجاوز با همسایگان عربی، پیشنهادی جدی است.

وی تلقی شکست ابتکارات برای نجات برجام را نپذیرفت و افزود: گفت‌وگوها در این خصوص لزوما شکست نخورده و رایزنی‌ها ادامه دارد. هرچند تا برآورده شدن خواسته ایران فاصله‌ای طولانی باقی مانده و تهران کاهش تدریجی تعهدات برجامی خود را آغاز کرده است.

این مقام مسئول با بیان اینکه باقی ماندن توافق به سود همه است اما خروج آمریکا تهدیدی بزرگ برای گزینه دیپلماسی چند طرفه به شمار می‌رود، گفت: پیشنهاد مذاکره آمریکا، صرفا تاکتیکی برای تکمیل راهبرد آمریکا علیه ایران یعنی فشار حداکثری است. میانجیگری در سایه جنگ اقتصادی، بی‌معنا است و افزایش حضور نظامی خارجی در منطقه، خطر تقابل را افزایش می‌دهد.

موسوی در خصوص سرنوشت برجام بعد از مهلت 60 روزه ایران و آغاز گام‌های جدید برای کاهش تعهدات با مهلت جدید هم توضیح داد: نمی‌توانیم عبارت شکست ابتکارات را به کار ببریم.  درست است که توافق هسته‌ای در وضعیتی نامناسب است، اما گفت‌وگوها و اقدامات، ضرورتاً ناموفق نبوده است. نشست وین سازنده بود و گامی رو به جلو تلقی می‌شود. هنوز بین خواسته‌های ایران و دستاوردهای ملموسی که جمهوری اسلامی برای آن تلاش می‌کند، مسافتی طولانی باقی مانده است.

وی افزود: مهم‌ترین موضوعی که بررسی شده، مکانیزم تبادل تجاری اینستکس است. این مکانیسم به مرحله فعال سازی رسیده و تبادل پول را از خلال آن خواهیم دید. کشورهای اروپایی هر چند با تاخیر اما برای تخصیص اعتبارات به این مکانیزم برنامه‌ریزی می‌کنند. این، برآورده‌کننده خواسته‌های کامل ما نیست. لذا از کشورهای اروپایی انتظار داریم موضوع فروش نفت ایران را به جد بررسی کنند. تا کنون این خواسته‌ها به شکل کامل پاسخ داده نشده اما گام‌های مثبت برداشته شده که شایسته پیگیری است.

این مقام مسئول گفت: با توافق هسته‌ای دوران جدیدی از تعامل با کشورهای اروپایی و آمریکا را آغاز کردیم اما خروج آمریکا از توافق به مثابه مانعی اساسی مقابل این سیاست بود. یک سال سیاست صبر استراتژیک را در پیش گرفتیم با آنکه منافع اقتصادی نوپای توافق هسته‌ای فراهم نشد اما حفظ این وضع به طور کلی فراهم کننده منافع ایران بود زیرا فواید برآمده از توافق صرفاً اقتصادی نبود و منافع سیاسی و امنیتی هم داشت. اما با سیاست‌های ویرانگر آمریکا و تحریم‌های فزاینده و سیاستی که هدف متوقف‌کردن صدور نفت ایران بود، وارد مرحله جدید شده‌ایم و روند کاهش تدریجی تعهدات ایران آغاز شد.

موسوی ادامه داد: برای خروج از توافق برنامه‌ریزی نمی‌کنیم اما با پایان مهلت 60 روزه شاهد تثبیت گام دوم ایران در کاهش تدریجی تعهدات بودیم. این روند ادامه پیدا خواهد کرد اگر طرف‌های مقابل در حل مشکلات موجود جدیت به خرج ندهند. این امر با خروج از توافق تفاوت دارد. اگر طرف‌های باقیمانده در توافق به تعهدات و مسئولیت‌های خود عمل نکنند، روندی که جمهوری اسلامی در کاهش تعهدات خود در پیش گرفته بدون شک به عنوان روند قانونی که بر اساس برجام حق ایران است ادامه خواهد یافت.

انتهای پیام


برای دریافت مهمترین اخبار عضو کانال بورس پرس در تلگرام شوید.
ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *
عدد روبرو را تایپ نمایید


آخرین اخبار
پربیننده ترین
طراحی سایت خبری و هاست توسط ایرسا هاستینگ