کد خبر: ۹۱۲۹۵
۱۱:۲۰ - ۱۳۹۷/۵/۲۰

دفاع وزیر صنعت از ارز مداخله‌ای و دلایل کاهش ۲۱۲ تومانی دلار دولتی

دفاع وزیر صنعت از ارز مداخله‌ای و دلایل کاهش ۲۱۲ تومانی دلار دولتی

وزیر صنعت درحالی اعلام کرده مدافع ارز مداخله‌ای برای تنظیم بازار ارزی است که از مخالفت هیات وزیران با تنظیم دلار ۳۵۰۰ تومانی برای واردات کالاهای اساسی خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، محمد شریعتمداری درحالی اعلام کرده مدافع ارز مداخله‌ای برای تنظیم بازار ارزی است که از مخالفت هیات وزیران با تنظیم دلار 3500 تومانی برای واردات کالاهای اساسی خبر داد .

این در حالی است که برخی خبرها حکایت از پیشنهاد جدید برخی اعضای هیات دولت برای ورود دلار 3500 تومانی برای واردات کالاهای اساسی داشت که نتیجه آن کاهش قیمت کالاهای اساسی بود، خبری که توسط شریعتمداری روی خروجی خبرگزاری مهر قرار گرفت و چند ساعت پس از انتشار آن از سوی روابط عمومی این وزارتخانه تکذیب و تاکید شد: کاهش قیمت ارز کالای اساسی در دستور کار دولت نیست.

وزارت صنعت در این اطلاعیه آورده است: انتشار خبری مبنی بر کاهش قیمت دلار کالاهای اساسی مورد تایید نیست و دلار کالاهای اساسی در بسته جدید ارزی ۴۲۰۰ تومان مصوب شده است. هر قیمت اعلامی دیگری برای دلار نادرست و مورد تایید وزارت صمت نیست. طبق بسته جدید سیاست‌های ارزی دولت که هفته گذشته توسط رییس بانک مرکزی ابلاغ و از روز چهارشنبه گذشته اجرایی شده، کالاهای اساسی با دلار ۴۲۰۰ تومانی وارد می‌شوند و نرخ دلار برای بقیه اقلام وارداتی بر اساس بهای بازار ثانویه خواهد بود.

دلیل کاهش ۲۱۲ تومانی نرخ دلار دولتی و حرکت آن از ۴۴۱۲ به ۴۲۰۰تومان،پیشنهاد برخی اعضای دولت، دلار ۳۵۰۰تومانی برای واردات کالاهای اساسی بود اما توافق نشد.فهرست کالاهای مشمول دریافت ارز دولتی با بسته جدید ارزی دولت، کاهش یافته و بر این اساس تصمیم بر این شد نرخ دلار دولتی نیز برای تامین ارزان کالاهای اساسی، دارو و اقلام ضروری مورد نیاز خانوارها، کاهش یابد.

در این میان حتی پیشنهاد برخی اعضای دولت، اعطای دلار ۳۵۰۰ تومانی به واردات کالاهای اساسی بود که فعلا در این مرحله دولت تصمیم بر این گرفت نرخ دلار را تا ۴۲۰۰ تومان که مصوبه دولت در فروردین ماه سال جاری بود، تقلیل دهد اما در صورت ضرورت، مجدد این نرخ ممکن است کاهش یابد.

شریعتمداری درخصوص حرکت کند ابلاغ آیین‌نامه‌های مرتبط با اجرای بسته جدید ارزی و نوسانات قیمتی در بازار درکنار بلاتکلیفی صرافی‌ها به مهر گفت: همچنان به سیاست‌های ارزی انتقاداتی مطرح است و اتفاقا تولید به عنوان حلقه آخر این سیاست‌ها، اولین گروهی است که قربانی این سیاست‌ها شده است و تصمیم‌گیری در رابطه با ارز، مهم‌ترین اثر را روی تولید دارد پس تصمیمات می‌تواند با دقت صورت گیرد.

وی افزود: بـرخی محدودیت‌ها روی اسکناس وجود داشته اما به هر حال دولت در مقطعی هر گونه خرید و فروش و معامله ارز خارج از سیستم نیما را قاچاق اعلام کرده بود، اما اکنون برای آغاز به کار صرافی‌ها لازم بود این معاملات از سر گرفته شده و معامله ارز مصداق قاچاق نباشد، بنابراین باید عملیات صرافی‌ها مجدد از سر گرفته می‌شد.

این مقام مسئول ادامه داد: قرار بود صرافی‌ها ارز مسافران خارجی را دریافت کرده و به متقاضیان سفرهای خارج ارایه دهند، پس این مرحله‌ای از کار در نظر گرفته شده برای صرافی‌هاست، البته ترجیح می‌دادم ابتدا تزریق مدیریت‌شده ارز مداخله‌ای در صرافی‌ها صورت گیرد تا بازار اندکی آرام شده و بعد از آن سیاست‌ها را اجرایی کنیم.

شریعتمداری به ایرنا نیز گفت: با اقدام‌های انجام‌شده، اکنون ذخایر قابل قبولی در حوزه کالاهای اساسی وجود دارد‌ اما در مورد منابع ارزی با احتیاط عمل می‌کنیم. خروج یک‌جانبه امریکا از برجام در نهایت منجر به گسترش انتظارات منفی در سطح جامعه شد.وضعیت موجود جامعه به‌مثابه یک گلوله برف است که می‌توان آن را در همین حد نگه‌داشت یا آن را تبدیل به بهمنی مخرب کرد. اکنون گرانی‌ها گوشه‌ای از محصولات را درگیر کرده و اگر به هوش نباشیم کنترل کردن آن به کار دشواری تبدیل خواهد شد.

وی به وجود مشکلات ساختاری در سطح جامعه اشاره کرد و گفت: به طور نمونه وجود 1600 هزار میلیارد تومان نقدینگی در سطح جامعه که بخش بزرگی از آن به صورت پول و شبه‌پول در نظام بانکی وجود دارد به مشکل اساسی تبدیل شده است. در این شرایط باید تلاش همگان ایجاد آرامش خاطر برای آحاد جامعه باشد. این روزها باید در جهتی حرکت کنیم که سنجیده، با احتیاط و با طمأنینه باشد.

انتهای پیام


برای دریافت مهمترین اخبار عضو کانال بورس پرس در تلگرام شوید.
ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *
عدد روبرو را تایپ نمایید


آخرین اخبار
پربیننده ترین
طراحی سایت خبری و هاست توسط ایرسا هاستینگ