کد خبر: ۲۲۱۱۲۶
۱۱:۱۹ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۸

صنعت خودرو شبیه تامین‌ اجتماعی و گیر قفل سیاسی است/ مقایسه با دنیا
کارشناس صنعت :

صنعت خودرو شبیه تامین‌ اجتماعی و گیر قفل سیاسی است/ مقایسه با دنیا

کارشناس صنعت خودرو با بررسی وضعیت این صنعت از سال ۶۹ تا ۹۱ و مقایسه با دنیا، گفت: این صنعت در قفل سیاسی گیر کرده‌‌‌ و مانند تامین‌ اجتماعی شده است.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، امیرحسن کاکایی با اشاره به آگاهی چینی‌‌‌ها نسبت به ارتباط با جهان برای رقابت‌‌‌پذیری و حفظ روابط با آمریکا و آلمان در برنامه تالار گفت‌ و گو، اعلام کرد: توسعه صنعت خودرو بدون ارتباطات جهانی امکان‌‌‌پذیر نیست. چنین تحریم‌‌‌های در اقتصاد و صنعت کشوری مانند ژاپن باعث تعطیلی در کمتر از یک ماه می‌‌‌شد. چون این کشور حتی مواد اولیه صنعت را هم نداشت.

اولین قرارداد واقعی برجامی مربوط به خودروسازی بود و خودروسازان با ۴۰۰ میلیون یورو سرمایه به ایران آمدند که اتفاق بزرگی بود. اگر قرارداد برجام یک سال دیگر دوام می‌‌‌آورد، پنج شرکت خودروسازی برای ورود به ایران برنامه داشتند و نه تنها در صنعت خودرو بلکه در قطعه‌‌‌سازی نیز جهشی رخ می‌‌‌داد.

دهه ۶۰ در ایران با جنگ و تورم همراه بود ولی سال ۱۳۶۹ بزرگان جنگ و صنعت، برنامه‌‌‌ای طراحی کردند و حدود سال ۷۳ حرکت‌‌‌های جدی برای توسعه و خودکفایی  انجام شد. هفت سال طول کشید و به حداقل رسید و با طراحی خودرو به کمک خارجی‌‌‌ها مالکیت خودرو و موتور بدست آمد و صنعت خودرو رشد کرد اما به تمسخر گرفته شد و متاسفانه مسئولان هم به حرف‌‌‌های سطحی توجه نشان دادند.

قرار بود سالی یک خودرو جدید معرفی و هر ۵ سال پلتفرم جدیدی معرفی شود اما در دهه ۸۰ سیاست‌‌‌ها تغییر کرد. تحت‌تاثیر درآمد بادآورده نفتی واردات از چین به صرفه بود و تا جایی ادامه پیدا کرد که قطعه‌سازان ایرانی از داخل به چین سفارش می‌‌‌دادند تا سال ۹۱ تحریم‌‌‌ها رخ داد و ضعف در داخلی‌ سازی مشخص شد.

بازار باید رقابتی ولی صنعت خودرو باید انحصاری باشد. در دنیا خودروسازان بیشتر وابسته به شرکت های خارجی و ۶۰ برند مهم تحت امر ۱۴ خودروساز هستند. شرکت‌ها روابط جهانی به شدت به هم پیوسته‌ای دارند و در عین رقابت، همکاری نیز دارند.

کره جنوبی تنها یک خودروساز دارد. این کشور در دوره ای صاحب ۵ خودروسازی دوو، کیا، هیوندای، سامسونگ رنو و سانگ یانگ بود که چهار شرکت ورشکسته شدند.

بالغ بر ۳۷ خودروساز عضو انجمن خودروسازان و بیش از ۱۱۰ پروانه بهره‌برداری صادر شده ولی دو خودروساز اصلی را زمین‌‌‌ زدند که با حسابی سرانگشتی به زیان ۵ تا ۸ میلیارد دلاری می رسد. بنابراین صنعت خودرو در قفل سیاسی گیر کرده‌‌‌ و مانند تامین‌اجتماعی شده است. باید تکلیف روشن شود صنعت خودرو کجای بازی قرار خواهد گرفت.

تلگرام اصلی بورس پرس : t.me/boursepressir

انتهای پیام


برای دریافت مهمترین اخبار عضو کانال بورس پرس در تلگرام شوید.
ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *
عدد روبرو را تایپ نمایید


آخرین اخبار
پربیننده ترین
طراحی سایت خبری و هاست توسط ایرسا هاستینگ